Podignut forum.

Author Topic: Degenerička umetnost  (Read 300 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ivan

Re: Degenerička umetnost
« Reply #15 on: October 14, 07:33:29 PM 2019, »
Мислим да сви ти људи итекако умеју да цртају и сликају правилно, али не желе. То им је досадило.  It took me four years to paint like Raphael, but a lifetime to paint like a child. Pablo Picasso

Ја хипотетишем овако:
Ствар је у презасићености. Као алкохол, дрога, порнографија, било каква допаминска адикција, човек се навикне, огугла и онда увек тражи јачи надражај да би извуко мало допамина.
Тако и ти уметници, ликовни, музички, све једно, константно су у томе, и просто огуглају. Плус, уметничка академија је чини ми се снобовска, и стално захтева некакву оригиналност да би те признали.

Уметност је добро напредовала до пре модернизма, али након тога све је почело да се иде у хаос. Нису имали даље шта да измисле да буде ,,оригинално" осим да уништавају и граде естетику од ружног.

А и та постмодернистичка ,,логика" где је све релативно, где је свет како год пожелиш га замислиш... па и појам лепог. То је такође лењ начин да се буде успешан и признат: аха нисам способан да направим нешто што ће задивити људе, па хајде да направим шта год и прогласим да је то врх. Како је свет једноставан... у инфантилној свести.

А само треба одморити од уметности. Ништа више. У свему се најбоље ужива након паузе.